Köpvillkor

 1. Allmänt
  Hemsyd.se säljer varor via internet till privatpersoner i Sverige. För att handla hos oss måste du ha fyllt 18 år samt ha en giltig svensk ID-handling för paketförsändelser. Om du är under 18 år behöver du ha fått samtycke till ditt inköp från din vårdnadshavare. För kortköp där kunden är minderårig ansvarar fullmaktsgivaren för kortet.

  Produkterna som vi säljer kan användas i Sverige och de har en svensk manual eller bruksanvisning när produkten så kräver det, antingen i fysisk eller digital form. Sedvanliga garantier lämnas på produkter där garanti är tillämpligt och eventuella garantier är giltiga i Sverige och endast för förstahandsköpare. Mer information finns i respektive produkts bruksanvisning.

Beställning av produkter sker på www.hemsyd.se. Om du har frågor kring hur du beställer är du välkommen att ringa oss på tel 010 22 22 575 eller mejla info@hemsyd.se.
Genom din beställning accepterar du dessa allmänna villkor.

 1. Företagsinformation
  För köp som sker på Hemsyd.se ansvarar Hemsyd E-handel AB, 559360-8143, Stenkällevägen 41, 21232 Malmö, 010 22 22 575. För information om hur vi hanterar personuppgifter enligt GDPR se Integritetspolicy
 2. Köp
  Vid beställning träffas avtal när Hemsyd.se:s bekräftat beställningen genom en mailad orderbekräftelse. Orderbekräftelsen sker med automatik av Hemsyd.se databas.

  Har du ej fått någon orderbekräftelse inom 24 timmar, vänligen kontakta oss
  Vid eventuella felaktigheter i t.ex. leveranstid, pris etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand
 1. Pris
  Alla priser anges i svenska kronor och innehåller mervärdesskatt och övriga avgifter. Totalkostnaden för köpet kommer att framkomma tydligt innan slutlig beställning och kommer att inkludera samtliga kostnader förenade med köpet, inklusive eventuella fraktkostnader.

  Fraktfritt vid köp över 299kr.

 

 1. Frakt och leverans
  I kassan kan du välja mellan olika fraktsätt. Hemsyd.se hanterar normalt din order inom ett dygn (helgfria vardagar) från beställning fram tills dess att varan lämnar vårt lager, förutsatt att vi har varan i lager.

  När varan har lämnat vårt lager övergår leveransansvaret till fraktbolagen som levererar din order inom utsatt tid för valt fraktsätt.
  Hemsyd.se kan inte lämna någon förseningsgaranti för varor lämnat vårt lager. Det betyder att den totala leveranstiden innan varan når dig kan bli längre än vad som anges som normalt för valt fraktsätt.

Kunden har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt för oss att fullfölja beställningen, till exempel om vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss. Kontakta oss om du önskar häva ditt köp.

 

Våra fraktsätt

PostNord

 • Leverans till ombud eller hemleverans
 • Liggtid hos ombud: 6 dagar
 • Leveranser sker delvis på biodiesel eller med elbilar

Din beställning skickas som varubrev eller postpaket beroende på paketets vikt, storlek och innehåll. Varubrev levereras i största möjliga mån till din brevlåda/utanför dörren, beroende på paketets innehåll kan du behöva vara hemma och kvittera paketet. Hemsyd.se har tyvärr inte möjlighet att styra hur ett varubrev levereras (brevlåda, utanför dörren eller utlämningsställe), det är en bedömning som görs av PostNord. Läs mer om PostNord 

Early Bird

 • Hemleverans
 • Levereras med tidningsbudet före kl 06.00
 • Delvis fossilfria leveranser

Paketet levereras till brevlådan eller, om paketet är för stort, hängs det i en påse på dörren/brevlådan. Leveransen kräver att ditt namn står på dörren, alternativt korrekt c/o är angivet. Budet får inte beträda tomtgränsen nattetid, om du bor i hus hängs därför paketet i en påse på din brevlåda. Om paketet av någon anledning inte kan levereras lämnas det hos ombud.

Läs mer om Early Bird 

DHL

 • Leverans till valt ombud
 • Liggtid 14 dagar
 • Leveranser sker delvis med biodiesel

Du väljer själv vilket ombud du vill att paketet ska levereras till när du lägger din beställning. När paketet nått ditt valda ombud får du en avisering om att hämta ut paketet tillsammans med din legitimation samt kolli-ID. Efter tre påminnelser skickas det tillbaka till DHL för vidare instruktioner från avsändaren.

Läs mer om DHL 

 1. Betalning
  Vi använder Klarna Payments och Mondido Payments AB som betallösning. I kassan kan du välja mellan betalsätten Swish, kortbetalning, banköverföring eller direktbetalning.

 

Klarna erbjuder kortbetalning, banköverföring samt direktbetalning.
Klarna använder sig vid kortbetalning av 3-D Secure (Verified by Visa och MasterCard SecureCode).
Läs mer om Klarna 

Mondido Payments erbjuder Swish.
Mondido Payments är en svensk säker elektronisk betallösning för e-handel. Kortinformation skickas alltid krypterat med hjälp av SSL/TLS. All kortinformation lagras i enlighet med kortnätverkens regelverk kring PCI DSS, Level 1.
Läs mer om Mondido Payments

Beror på vilket betalsätt du väljer, då genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du Klarnas köpvillkor   eller Mondido Payments Allmänna Villkor samt våra köpvillkor.

 

 1. Transportrisken
  Vi står för transportrisken dvs risken för att varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. Du står för risken vid eventuell retur till oss.


 2. Ej uthämtade paket
  Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket. Därför tar vi ut en avgift om max 249 kr beroende på vikt om ett paket ej hämtas ut.

  Försändelsen ligger hos postombudet i 7-14 dagar (beroende på fraktsätt) innan den returneras till oss. Observera därför att om du ångrar ett köp och vill returnera varan, behöver du först hämta ut paketet och därefter returnera enligt beskrivning ovan.

För ej utlösta paket med ett värde

Debiteras avgift

Under 150kr

79kr

150-700kr

119kr

Över 700kr

249kr

 

 1. Öppet Köp
  Hemsyd.se har 6 månaders öppet köp

  Du har rätt att öppna paketet och säkerställa att produkten stämmer överens med den du har beställt. Varan skall vara i det skick att den går att sälja på nytt. Vi förbehåller oss rätten att neka en retur som inte går igenom vår kvalitetskontroll.

 2. Ångerrätt
  Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp och återfå den summa du betalt inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning.

Tänk på att produkten ska vara i väsentligt oförändrat skick, dvs ej förstörd eller skadad och i sådant skick att det går att sälja på nytt.

 

Ångerrätt gäller inte för företag.
Vi har ingen fysisk kundmottagning på vårt lager för återlämning av returer, alla returer ska skickas till vår returadress.

Hemsyd AB
Stenkällevägen 41
212 32 Malmö

Vid ångerrätt står du som kund för returfrakten. Kontakta ditt närmsta fraktombud för prisuppgifter för returneringen av din produkt.
Återbetalning sker inom 3–14 dagar efter att vi har mottagit och behandlat din retur. Vid obetald faktura makuleras/tas den bort vid mottagandet av returen.

 1. Reklamation
  Enligt Konsumentköplagen har du som kund reklamationsrätt i 3 år efter det att du har tagit emot varan. Tänk på att du måste skicka meddelandet inom skälig tid efter det att du märkt eller borde ha märkt felet. Meddelande som skickas inom två månader efter det att du märkt ett fel i en vara anses alltid ha lämnats i rätt tid.

  Hemsyd.se tillämpar Konsumentköplagens reklamationsrätt.

Hemsyd.se besiktigar varje försändelse innan den skickas till dig. Skulle varan ändå vara skadad eller fellevererad när den anländer så åtar vi oss att kostnadsfritt åtgärda felet.
OBS! Innan du returnerar defekt/fellevererad vara måste du kontakta oss och vänta på svar för att få reklamationen godkänd.

Vid alla returer krävs att kunden sparar sitt kollinummer och kvitto för eventuell spårning.
Vid retur skall varan emballeras på ett sådant sätt att varan eller dess förpackning inte kan komma till skada.

 1. Återbetalningar
  Hemsyd.se ersätter endast frakten på godkända reklamationer, mot uppvisande av kvitto.

Ej godkända reklamationer sparas i vårt lager i 3 månader för eventuell retur till kund efter kunds önskemål.

 1. Sekretess och säkerhet Personuppgifter
  All hantering av konsumentens uppgifter sker krypterat med högsta säkerhetsnivå, med hjälp av ett SSL-certifikat.

  Hemsyd.se behandlar konsumentens personuppgifter i enlighet med gällande Integritetspolicy.

 2. Åldersgräns
  Vi godkänner ej beställningar från personer under 18 år utan målsmans godkännande.


 3. Tvist
  Om du tycker att en vara du har köpt hos oss är felaktig men vi inte håller med dig så har vi en tvist. För att få denna tvist prövad kan du vända dig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Läs mer om ARN
   
 4. Förbehåll
  Vi förbehåller oss rätten att annullera beställningar, oavsett om det gäller felaktigheter såsom tryckfel, tekniska problem, slutförsäljning, massbeställningar eller missbruk av rabattkoder. Vid felinformation har du som kund rätt att häva ditt köp, med hänvisning till konsumentköplagen.

 

Köpvilkoren uppdaterades 2022-09-01